صنعت لوازم خانگی

img

صنعت لوازم خانگی

از کمپرسورهای هوای فشرده، تجهیزات هوای پاک، جدا سازها و خشک کن ها با فن آوری های متفاوت، استفاده های گوناگونی در کارخانجات تولید وسایل خانگی در هر مرحله از تولید، بعمل می آید.

 صنایع تولید کننده وسایل خانگی از طیف وسیعی از فن آوری ها در تولید محصولات خود بهره گیری می کنند. این فن آوری ها در ساخت وسایل خانگی که بسیار متنوع بوده و هر روزه بر تعداد و تنوع آنها افزوده می شود، بکار گرفته می شوند. این وسایل شامل دستگاه های الکترونیکی از قبیل صفحات نمایش LCD، پلاسما، LED، دستگاه های صوتی مانند سینمای خانگی، وسایل برقی مانند غذا سازها، یخچال فریزر، مایکروفر، ماشین های لباس شوئی، تجهیزات تهویه مطبوع، اجاق گاز و بسیاری از وسایل خانگی دیگر می باشند.

کمپرسورها و سایر تجهیزات هوای پاک در صنایع مذبور، کاربردهای متنوع و وسیعی دارند که در زیر به برخی از آنان اشاره می شود:

 
    تأمین هوای فشرده پاک مورد نیاز برای دستگاه ها
    تأمین هوای فشرده برای دستگاه ها و تجهیزات
    تأمین هوای فشرده برای سرویس، نگهداری و پاکسازی
    لحیم کاری با استفاده از نیتروژن
    بالابرهای بادی
    برداشتن و جابجائی قطعات و محصولات
    تا کردن و خمکاری
    اسپری (اتاق های رنگ پاشی)
    تسمه نقاله ها
    دستگاه ها و وسایل بادی (نیوماتیک)
    روبات ها
    تصفیه پسآب های صنعتی
    تأمین انرژی الکتریکی

هوای فشرده پاک:

هوای فشرده پاک یا سیگنال های نیوماتیک (بادی) اغلب برای دستگاه های خودکار در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می گیرند. از هوای فشرده پاک برای برداشتن، فشردن (پرس)، سوراخ کردن، جابجائی و جایگذاری قطعات الکترونیک استفاده می شود. هوا پس از عبور از صافی، فشرده شده و بوسیله دستگاه های خشک کن و تصفیه آلودگی ها و رطوبت موجود در آن جذب شده و به عنوان هوای فشرده پاک در دستگاه های مربوطه مورد استفاده قرار می گیرد. سامانه تأمین هوای فشرده پاک معمولاً از فیلترها، کمپرسورها، جدا کننده ها، اینترکولرها، اَفتر کولرها و خشک کن های هوا تشکیل شده است.

 
هوای مورد استفاده در این سامانه بوسیله کمپرسور، پس از عبور از یک صافی، به درون سامانه مکیده می شود. فیلتر مذبور ذراتی را که ممکن است به سامانه آسیب برسانند و موجب خرابی قطعات شوند را جذب کرده و هوا در کمپرسور تا فشار مورد نظر، فشرده می شود. سپس هوای فشرده شده با استفاده از جدا سازها که مجهز به توری های فلزی و لایه جاذب رطوبت می باشند، خشک می شود. بعد از این مرحله، به منظور خشک کردن بیشتر هوای فشرده، از دستگاه های خشک کن برای جذب رطوبت و قطرات ریز آب و روغن استفاده می شود. سپس هوای فشرده خشک و خنک شده به سامانه توزیع هوای فشرده پاک که مجهز به اعلام خطر فشار پائین و کلید قطع کامل فشار خیلی پائین است، ارسال می گردد.

 
هوای فشرده:

در صنایع تولید وسایل خانگی، گازهای سمی، خطرناک، واکنش پذیر و خورنده، حلّال های آلی، ذرّات و آلودگی های دیگر می بایست قبل از آزاد شدن در اتمسفر، پالایش و پاکسازی شوند. از گازهای خورنده در فرآیند ساخت نیمه هادی ها به منظور پاکسازی تجهیزات و تراشه های نیمه هادی برای حک کردن ارتباطات الکتریکی بین اجزاء و نشست بخار شیمیائی، استفاده می گردد. همچنین در اتاق های رنگ،  و سایر بخش هائی که از مواد شیمیائی و رنگ های گوناگون در فرآیند تولید محصولات خانگی استفاده می کنند، مدیریت گازهای خروجی ناشی از این عملیات به نحوی که سلامت و ایمنی کارکنان و محیط زیست را به مخاطره نیاندازد، خود به تنهائی چالش بزرگی محسوب می شود. به منظور جدا کردن تمام آلودگی ها که در طول فرآیند ساخت و تولید قطعات، تراشه ها، مدارهای چاپی و مدارهای مجتمع در صنایع الکترونیک و تولید وسائل خانگی بوجود می آیند، از فن آوری تصفیه و پالایش هوا استفاده می گردد.

 
هوای فشرده برای پاکسازی:

در صنایع تولید لوازم خانگی، در بخش های گوناگون فرآیند تولید، هوای پاک کاربردهای بسیاری دارد. از آن برای پاکسازی و جلا دادن قطعات، پاک کردن رسوبات شیمیائی بر روی قسمت های مختلف دستگاه ها قبل و بعد از مراحل رنگ و مونتاژ، پاک کردن دستگاه ها، تأمین هوای پاک با کیفیت بالا برای اتاق های  رنگ، و بسیاری از بخش های دیگر استفاده می شود.

 لحیم کاری با استفاده از نیتروژن:

در طول فرآیند تولید محصولات الکترونیکی، از گاز نیتروژن برای حفظ فضائی پاک، خشک و خنثی استفاده می شود. به ویژه از آن برای جریان مجدد لحیم کاری مدارهای چاپی، لحیم کاری موجی یا حمام قلع مدارهای چاپی، لحیم کاری انتخابی مدارهای چاپی، لحیم کاری با خمیر لحیم کاری بدون سرب و فضای نگهداری کنترل شده قطعات نصب سطحی، استفاده می شود. دستگاه های لحیم کاری و کابینت های خشک کن و همه دستگاه های مورد استفاده در صنایع الکترونیک به نیتروژن خالص، کافی و آماده به هنگام نیاز متّکی هستند.

 
بالابرهای بادی (نیوماتیک):

 استفاده از بالابرهای بادی در صنایع گوناگون از جمله صنایع تولید لوازم خانگی بسیار متداول می باشد. بکارگیری هوای فشرده برای بلند کردن و جابجائی مواد از سالهای 1900 تا کنون تغییرات و تحولات زیادی را بدنبال داشته است، امروزه فن آوری پیشرفته این امکان را بوجود آورده است تا بارهائی به وزن 120 تن را جابجا کرد. برخی از این بالابرها دارای درجه بندی مخصوص استفاده در صنایع غذائی می باشند. همچنین این بالابرها امروزه با امکانات گوناگون و وسائل جانبی متنوع برای کاربردهای مختلف مورد استفاده در صنایع عرضه می گردند.

 برداشتن و جابجائی قطعات و محصولات:

از هوای فشرده و پمپ های خلاء برای برداشتن و جابجائی قطعات و محصولات در بخش های گوناگون فرآیند تولید بهره گیری می شود. استفاده از دستگاه های طراحی شده برای این منظور، سرعت و دقت را افزایش داده و حوادث ناشی از این گونه عملیات در کارخانجات تولید کننده محصولات خانگی را به حداقل رسانده ایمنی کارکنان و صرفه جوئی در وقت و هزینه ها را نیز بدنبال دارد.

 تا کردن و خمکاری:

هوای فشرده تولید شده توسط کمپرسورها، برای تأمین نیروی لازم در دستگاه های بسته بندی و کارتن بندی محصولات و دستگاه های پرس و برش و خم کاری فلزات که برای تولید بدنه وسایل خانگی بکار گرفته می شوند، مورد استفاده وسیع در کاخانجات تولید وسایل خانگی قرار می گیرد.

اسپری (اتاق های رنگ پاشی):

از کمپرسورهای هوای فشرده و تجهیزات هوای پاک در تأمین هوای فشرده مورد نیاز برای اتاق های رنگ و تولید پوشش های استاتیکی و پاششی- پودری سطوح لوازم خانگی و همچنین تأمین هوای پاک تنفسی برای کارکنان فعال در این اتاق ها نیز استفاده می گردد.

 
تسمه نقاله های نیوماتیک (بادی):

تسمه نقاله بادی در میان تجهیزات مورد استفاده در صنایع تولید وسایل خانگی از جمله وسائلی هستند که از هوای فشرده استفاده می کنند. از آنها برای انتقال قطعات، حرکت محصول در خط مونتاژ و بخش های مختلف تولید، بسته بندی، انبار، بارگیری و تخلیه بهره گیری می شود.

 دستگاه های بادی (نیوماتیک):

به منظور تأمین هوای فشرده مورد نیاز برای دریل، پیچ گوشتی، فرز و سایر دستگاه های بادی، هوای فشرده تولید شده توسط کمپرسور، پس از عبور از سامانه ها و تجهیزات تولید هوای پاک شامل فیلتر ها، جدا سازها، خشک کن ها و توزیع کننده های هوای پاک، از هر گونه آلودگی و ناخالصی پاک شده و در ابزارآلات بادی مورد استفاده قرار می گیرد.

 
روبات ها:

استفاده از روبات ها در بخش های مختلف تولید در صنایع گوناگون رو به افزایش است. افزایش دقّت، سرعت، بهره وری، کاهش هزینه های تولید، کاهش قیمت تمام شده از جمله مزایای استفاده از روبات ها در صنایع گوناگون می باشد. از کمپرسورهای هوای فشرده و تجهیزات هوای پاک برای تأمین نیروی محرکه لازم در این دستگاه ها بهره گیری می شود. اتصال یک سیم اشتباه، و یا یک پیچ یا مهره خارج از محل دقیق تعیین شده در طراحی دستگاه، موجب خرابی، عدم عملکرد دستگاه، هدر رفت مواد، قطعات، زمان، نیروی انسانی و بسیاری مسائل جانبی دیگر می گردد. در صنایع تولید وسایل خانگی، وسایلی مانند ماشین های لباس شوئی، خشک کن ها، یخچال فریزرها، و سایر دستگاه های برقی و الکترونیکی کوچک و بزرگ، همگی دارای قطعات الکتریکی و الکترونیکی پیچیده ای هستند که می بایست با دقت بسیار بالا جوشکاری و یا لحیم کاری شده و بر روی خط تولید، مونتاژ شوند. با بکار گیری روبات ها، این وسائل و دستگاه ها در مقایسه با روش استفاده از نیروی انسانی، در یک چشم بهم زدن ساخته و مونتاژ می شوند.

 

در کنار سرعت، افزایش و بهبود دقت نیز در خط تولید دارای اهمیت است. با بکار گیری روبات ها، تولید کنندگان قادر خواهند بود تا دقت خط تولید و مونتاژ کارخانه را نیز بهبود بخشند، همچنین استفاده از آنها می تواند موجب کاهش خطای کارکنان نیز بشود، این مسئله بخودی خود موجب بهبود کیفیت محصول و افزایش میزان رضایت مندی مشتری نیز می گردد.   

 تصفیه پسآب:

در صنایع و کارخانجات تولید لوازم خانگی و الکترونیک، تلاش در بازیافت پسآب و استفاده مجدد از آن به عنوان آب صنعتی، به دلایل مقررات و آئین نامه های زیست محیطی و کمبود آب در بسیاری از سایت های صنعتی در حال افزایش است. سازمان های محافظ محیط زیست در بسیاری از کشورها مقررات و آئین نامه های ویژه و الزامات کیفی خاصی را برای تصفیه پسآب و دفع آن در محیط تدوین کرده اند. در حال حاضر هر کارخانه تولید قطعات و دستگاه های الکترونیکی و لوازم خانگی می بایست تأسیسات تصفیه پسآب ناشی از عملیات خود را دارا بوده و پسآب ناشی از فعالیت خود را به منظور استفاده مجدد در فرآیند تولید، تصفیه و پالایش کند.

 تأمین الکتریسیته:

از کمپرسورهای هوای فشرده در صنایع الکترونیک و تولید لوازم خانگی برای راه اندازی موتورهای گازوئیلی مولد های برق که به منظور تأمین الکتریسیته به هنگام اشکال در شبکه برق رسانی سراسری و برای جلوگیری از توقف در فرآیند تولید، بکار گرفته می شوند، استفاده می گردد.


شرکت پلاسما داتیس عرضه کننده دامنه وسیعی از کمپرسورهای هوا و کمپرسورهای بدون روغن، مولدهای اکسیژن و نیتروژن و سامانه های هوای پاک متناسب با نیازهای خاص مشتریان گرامی، ساخت شده توسط معروف ترین کمپانی های اروپائی و آمریکائی با استانداردهای ویژه مورد استفاده در صنایع تولید لوازم خانگی و الکترونیک می باشد.