صنعت فلز کاری

img

صنعت فلز کاری

صنعت فلزکاری ......

 این واقعیت که روند مدرن تولید ، سرعت فراآوری ها را افزایش داده و بنابراین تولید کارآمدتر و کم هزینه تر شده، بدان معنی است که تولید کنندگان برتری رقابت آمیز مهمی را به مشتریان خود عرضه می کنند.

در زمینه عمل آوری فلزات، این کمپرسورهای J.P.Sauer & Sohn Maschinenbau GmbH هستند که به شما امکان بهره مندی از این برتری ها را می دهند. بعنوان مثال: بهره گیری از کمپرسورهای ساور نه تنها تأمین گازهای مورد نیاز در صنعت بلکه بازیافت - جمع آوری و ذخیره  و استفاده مجدد از آنها را در مراحل بعدی تولید را نیز امکان پذیر می سازد.

 
برش کاری با لیزر:

 سال هاست که استفاده از لیزر برای برش فلزات، جایگزین روش های مکانیکی شده است که این روش امتیازات بسیاری نسبت به روش های مکانیکی دارد. بعنوان مثال، زمان فرآیند برش کوتاه تر شده است و قطعات و سطوح بریده شده، فاقد اضافات و سطوح ناخواسته ایجاد شده ناشی از برش با دستگا های مکانیکی هستند.


توضیح اینکه برای دستیابی به برش با کیفیت بالا، محیط استفاده از لیزر می بایست عاری از هر گونه هوا باشد. برای رسیدن به این مهم از گاز نیتروژن در محیط لیزر استفاده می شود. این گاز ترجیحاً در محیط مورد استفاده تولید می شود و برای این منظور، روش نوسانات جذب سطحی  (Pressure Swing Adsorption, PSA) یا ایجاد لایه نازکی از گاز نیتروژن بر روی سطوح برش، مورد استفاده قرارمی گیرد. این روش به تولید کننده این اطمینان خاطر را میدهد که دیگر نیازی به تأمین گازمورد نیاز از خارج از مبدأ تولید را ندارد.

بعد از فرآیند PSA و تولید گاز مورد نیاز، از کمپرسورهای J.P.Sauer & Sohn Maschinenbau GmbH برای تقویت فشار گاز در دامنه psi  4350-580    که معادل 40 تا 300 bar  است استفاده می شود.

 فشار بالاتر از 4350 که معادل 300 بار است، برتری ویژه ای را بهمراه دارد که آن ذخیره سریع حجم بالائی از گاز مورد نیازاست که احتیاج چندین روز به این گاز را برطرف می سازد. توضیح اینکه هنگامی  که از فشار بالای 4350 بار برای تزریق گاز فشرده در جهت مخالف جاذبه نیاز می باشد.

 
کمپرسورهای فشار متوسط و فشار بالا، کاربردهای وسیع و گسترده ای در صنعت فلزکاری دارند. از کمپرسورها، فیلتر های صنعتی، جداسازها، خشک کن ها و سایر تجهیزات هوای پاک برای استفاده در تولید و فراآوری فلزات، آلیاژها و غیر فلزات استفاده های متنوع و گوناگونی می شود. هوای فشرده تقریباً 35 – 40 % انرژی مورد نیاز این صنایع را تشکیل می دهند.

 
از کمپرسورها در صنعت فلزکاری برای موارد زیر استفاده می گردد:

 ■      رسوب زدائی

■      افزایش فشار هوا برای فرآیندهای تولید فولاد

■      استفاده از گازهای آرگون و نیتروژن برای کنترل کربن به هنگام تولید فولاد

■      ذوب در خلاء

■      کنترل و محرک ها

■      بالابرنده ها

■      تأمین انرژی لازم برای ایستگاه های مونتاژ

■      تأمین انرژی برای ابزار آلات بادی

■      ذوب تزریقی

■      اسپری

رسوب زدائی: به منظور پاکسازی سطح محصولات قبل از شکل دهی، نورد سرد و یا عملیات اندود کردن، رسوبات حاصل از نورد، زنگار، اکسیدها، روغن، چربی و گرد و خاک با استفاده از مواد شیمیائی و هوای پر فشار از سطح فولاد پاکسازی می شوند.


افزایش فشار: از هوای فشرده به منظور تولید فولاد و تغییر میزان کربن آن در کوره های بلند، فشردن فولاد به درون دستگاه نورد و فراآوری محصولات فولادی و آهنی استفاده می شود.

استفاده از گاز آرگون و نیتروژن: برای فراآوری کربن موجود در فولاد و سایر محصولات دارای ترکیبات کربن، از این دو گاز استفاده می شود. فراآوری فلزات با حرارت شامل فرآیندهائی است که طی آنها، ویژگی ها و خصوصیات فیزیکی و شیمیائی مواد تغییر می کند. برای ایجاد اتمسفر محافظ برای انجام این فرآیند ها، از یک اتمسفر ترکیبی که یا در محل تولید می شود و یا با استفاده از گازهای نیتروژن، آرگون، دی اکسید کربن و یا ترکیبی از همه این گازها بوجود می آید، بهره گیری می شود. از نیتروژن و آرگون تحت فشار زیاد برای فراآوری گرم در خلاء در کوره ها به هنگام مرحله خنک سازی استفاده می شود.

 ذوب در خلاء: برای تولید آلیاژهای با کیفیت بالا که در صنایع هوا- فضا، تولید انرژی، تجهیزات پزشکی و خودرو سازی مورد استفاده قرار می گیرند، از روش ذوب در خلاء استفاده می شود. این رویکرد موجب می شود که تولید کنندگان فلزات، کنترل بیشتری بر ترکیبات شیمیائی آلیاژ مذبور داشته باشند. این روش همچنین موجب می گردد تا محصول نهائی پاک تر، متحد الشکل تر و دارای  ویژگی های ممتاز برای استفاده در صنایع مذبور باشد. ذوب در خلاء موجب تولید محصولات با زیرساختارهای با خلوص بالا می گردد.

 کنترل کننده ها و محرک ها: امروزه، در بسیاری از صنایع از هوای فشرده برای دستگاه های کنترل و محرک های نیوماتیک (بادی) به منظور عملکردهای مختلف استفاده می شود. محرک های نیوماتیک یا بادی دستگاه هائی هستند که نیرو و حرکت برای سامانه های خودکار، ماشین آلات و فرآیندهای گوناگون، تأمین می کنند. این دستگاه های بادی، دارای طراحی های متنوع هستند و در طیف وسیعی از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. بسیاری از آنها دارای طرح و عملکرد ساده، قیمت ارزان، سهولت در نصب و بکارگیری می باشند و انتخابی ایده آل برای ایجاد یک حرکت خطی و قدرتمند هستند. این دستگاه ها به صورت سیلندر با عملکرد یگانه، سیلندر با عملکرد دوگانه، سیلندرهای مغناطیسی، سیلندرهای بدون میله، محرک های دوار، سیلندرهای گیره ای و طراحی های مختلف برای کاربردهای متفاوت در صنایع گوناگون، ساخته و عرضه می شوند.

 بالابرهای نیوماتیک (بادی): استفاده از بالابرهای بادی در صنایع گوناگون از جمله صنعت فلزکاری از سالهای اولیه 1900 میلادی آغاز شده است. بکارگیری هوای فشرده برای بلند کردن و جابجائی مواد از آن زمان تا کنون تغییرات و تحولات زیادی را بدنبال داشته است، امروزه فن آوری پیشرفته این امکان را بوجود آورده است تا بارهائی به وزن 120 تن را جابجا کرد. برخی از این بالابرها دارای درجه بندی مخصوص استفاده در صنایع غذائی می باشند. همچنین این بالابرها امروزه با امکانات گوناگون و وسائل جانبی متنوع برای کاربردهای مختلف مورد استفاده در صنایع عرضه می گردند.

 تأمین نیرو برای ایستگاه های مونتاژ: از هوای فشرده به منظور تأمین نیروی محرکه برای ابزار آلات و تجهیزات نیوماتیک و یا بادی برای ایستگاه های مونتاژ در صنایع گوناگون استفاده می گردد. یکی از ویژگی های ابزار آلات بادی این است که سرعت متغیر و گشتاور نامحدودی داشته و قادرند تا در مدت زمان بسیار کوتاه به سرعت و گشتاور مورد نظر برسند. همچنین این ابزار ها به دلایل ایمنی از قبیل عدم تولید جرقه به هنگام کار و تولید گرمای بسیار کم به هنگام عملکرد، انتخاب می شوند.

 قالب تزریقی: در این روش تولید و ساخت، فلز مذاب به درون قالب تزریق شده و سپس خنک و سخت می گردد و پس از سر شدن شکل قالب مذبور را بخود می گیرد. از این روش قالب گیری به طور گسترده ای برای ساخت انواع قطعات، پنل های بدنه خودروها، چرخ دنده ها و سایر محصولات استفاده می شود.

 
اسپری: از کمپرسورهای هوای فشرده به منظور تأمین هوای فشرده برای دستگاه های اسپری رنگ و مواد پوششی دیگر استفاده می گردد. هوای فشرده پس از عبور از فیلترهای گوناگون، جداسازها و خشک کن ها، تصفیه شده و آلودگی های آن که شامل ذرّات گرد و غبار، بخار آب، بخار روغن، رطوبت و سایر آلاینده ها می باشد، جذب و خارج می گردد. سپس هوای فشره پاک و خشک خنک شده و برای دستگاه های اسپری رنگ و سایر پوشش ها برای محصول نهائی مورد استفاده قرار می گیرد.

پلاسما داتیس عرضه کننده کمپرسورهای فشار متوسط و فشار بالا، فیلترهای صنعتی، جداسازها و انواع خشک کن با فن آوری های گوناگون ساخت معتبرترین کارخانجات اروپائی و آمریکائی، متناسب با نیازهای خاص صنعت شما می باشد.