کمپرسورها در صنعت کشاورزی، شیلات و دامپروری کاربردهای فراوانی دارند. ازجمله این کاربردها میتوان به بکارگیری آنها در کارخانجات تولید اوره اشاره نمود. لازم به ذکر است که اوره پیش نیاز بسیار مهم و ضروری در تولید انواع کود می باشد که به منظور افزایش تولید محصولات کشاورزی تولید شده و در سطح گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از کمپرسورها و مولدهای اکسیژن و نیتروژن در مزارع و مراکز پرورش ماهی، میگو، سایر آبزیان، مراکز دامپروری و مرغداری و نیز کشتارگاهها استفاده می شود.
از کمپرسورهای ساخت کمپانی J.P.Sauer & Sohn Maschinenbau GmbH استفاده های گوناگون و متنوعی در کشاورزی، شیلات و پرورش آبزیان دیگر مانند میگو و دامداری و دامپروری بعمل می آید. در طراحی کمپرسورهای ساور، عملکرد 7/24 بدون خرابی، هزینه های پائین تعمیر، کارکرد و نگهداری، عملکرد در شرایط آب و هوائی سخت با رطوبت بالا و گرما و سرمای زیاد، همه در نظر گرفته شده اند تا محصولی با کیفیّت کم نظیر، بادوام و قابل اطمینان به مشتریان عرضه گردد.
استفاده از کمپرسورهای هوا، مولد های اکسیژن و نیتروژن و تجهیزات هوای پاک در کشاورزی، شیلات و دامپروری، در زمینه های مختلف صورت می گیرد.
کشاورزی و دامپروری: اِمروزه در صنایع کشاورزی و دامپروری، ماشین آلات و فرآیند های بسیاری از هوای فشرده و هوای فشرده پاک بهره گیری می کنند. از هوای فشرده در دسترس برای مصارف گوناگون و گسترده ای در زمینه کشاورزی و دامپروری استفاده می شود که بدون وجود آن، تولید و فراآوری تقریباً غیر ممکن خواهد بود.
از کمپرسورهای هوای فشرده و تجهیزات هوای پاک در بخش کشاورزی و دامپروری برای تولید حجم بالائی از هوای فشرده برای استفاده در تجهیزات، وسائل و ابزارآلات کشاورزی و دامپروری مانند:
■ دستگاه های خودکار اسپری محصولات کشاورزی
■ دستگاه های خودکارصنایع لبنی مانند شیر دوش ها
■ تسمه نقاله های مخصوص انتقال محصولات
■ ماشین های بادی، نیوماتیک جابجائی مواد و محصولات
■ پر کردن تایر وسائط نقلیه
■ سرویس و نگهداری ماشین آلات و تجهیزات
■ حمل و نقل مازاد مواد غذائی، غلات و محصولات دیگر به سیلوها
■ تهویۀ گلخانه های صنعتی
و بسیاری کاربردهای دیگر که بسته به طراحی و ماشین آلات و دستگاه های بکار گرفته شده، دارای تنوع و گستردگی فراوانی می باشد.
پرورش آب زیان :پرورش ماهی و میگو، از جمله صنایعی است که وابستگی زیادی به دستگاه های مولد اکسیژن دارند. در این صنعت، از حوضچه ها، مخازن بزرگ، استخرها و محفظه های گوناگون برای تولید مثل و پرورش ماهی استفاده می شود. وقتی که ماهیها بزرگ می شوند، تراکم ماهی ها در حوضچه های پرورش افزایش می یابد و همین مسئله باعث می شود تا نیاز ماهی ها به اکسیژن در این حوضچه ها نیز افزایش یابد. اضافه کردن اکسیژن به حوضچه های مذبور، موجب جلوگیری از تلف شدن ماهی ها شده و همچنین باعث رشد سریع تر و سالم تر آنها می گردد. همچنین اگر اکسیژن اشباع شده در آب بیشتر از 90% باشد، نرخ تلف شدن آنها را تا کمتر از 1% کاهش می دهد.
نیتروژن در کشاورزی
یکی از مهمترین مواد مغذّی برای رشد و تولید محصولات کشاورزی، نیتروژن است. همچنین نیتروژن مهمترین ماده مغذی برای رشد و تولید محصولات کشاورزی است که تولید کننده و کشاورز، می توانند مقدار آن را کنترل کنند. این ماده در اَشکال شیمیائی بسیار متنوعی وجود دارد و در چرخه زیستی و کشاورزی بسیار تأثیر گذار است. شکل نیتروژن، تعیین کننده قابلیت استفاده گیاهان و سایر محصولات کشاورزی از آن می باشد. پایداری محصولات مذبور تحت تأثیر تهیه و تأمین نیتروژن قابل استفاده برای گیاه و نرخ هدر رفت آن در خاک می باشد.
نیتروژن برای فرآیند فتو سنتز بسیار اساسی است و از آنجائیکه مهمترین جزء ساختار کلروفیل می باشد، نقش مهمی را در فرآیند تولید انرژی و مواد غذائی در گیاه، ایفاء می کند. نیتروژن همچنین جزء اساسی پروتئین گیاهی و حیوانی می باشد که در ساختار ژنتیکی دی اِن اِی و آر اِن اِی موجودات زنده وجود داشته و نقش مهمی را در دوره رشد سریع آنها دارد.
گیاهان و محصولات کشاورزی با جذب نیترات و یونهای آمونیوم از طریق ریشه هایشان، از نیتروژن استفاده می کنند. این موجودات بیشترین نیتروژن جذب شده را برای تولید پروتئین و اسید نوکلئیک بکار می برند.
گاز نیتروژن ((N2: گاز نیتروژن 78% اتمسفر را تشکیل می دهد. اگرچه بطور مستقیم برای گیاهان قابل استفاده نمی باشد، امّا بطور مستقیم در تولید و ساخت کودهای صنعتی و تثبیت نیتروژن مورد استفاده قرار می گیرد.
مولدهای نیتروژن: هوای فشرده تأمین شده توسط یک کمپرسور، برای تولید نیتروزن مورد استفاده قرار می گیرد. این هوای فشرده در ابتدا از تعدادی فیلتر عبور داده شده تا آلودگی های آن برطرف گردد. سپس وارد دستگاه مولد نیتروژن شده و در آنجا پس از عبور از فیلتر، اکسیژن و دی اکسید کربن از آن جدا شده و گاز نیتروژن با خلوص بالا تولید می شود.
تولید آمونیاک (NH3): گاز آمونیاک دارای نیتروژن است. این گاز برای گیاهان قابل استفاده نمی باشد، هرچند، در چرخه نیتروژن در خاک دخیل است. برای تولید کود حاوی نیتروژن، آمونیاک به عنوان ماده شیمیائی پایه مورد استفاده قرار می گیرد. آمونیاک با استفاده از آب، هوا و انرژی تولید می شود. فرآیند استفاده از هیدروکربن های سبک مانند گاز طبیعی کارآمد ترین و مقرون به صرفه ترین راه تأمین انرژی لازم برای تولید آمونیاک در بعضی کشورها می باشد. فشار لازم برای تولید و تصفیه گاز ترکیبی برای این منظور بین 23 تا 34 بار می باشد.
نیترات (NO3-): همانطور که از فرمول نیترات استنباط می شود، شکل یونی از نیتروژن می باشد که رایج ترین شکل در دسترس برای استفاده گیاهان و سایر محصولات کشاورزی است. این شکل از آن قابل حمل و قابل آب شوئی بوده و معمولاً محصول نهائی حاصل از تبدیل مواد آلی به معدنی می باشد.
کارخانجات تولید اوره :این روزها اوره بعنوان بخش جدائی ناپذیر در بسیاری از صنایع فراآوری شناخته شده است و هر روز به تعداد کارخانجات تولید اوره اضافه می شود. در این ارتباط، صنایع تولید کود، بزرگترین سهم را بخود اختصاص می دهند: کاربرد انواع کود، پیش نیاز بسیار مهم و ضروری برای افزایش تولید محصولات کشاورزی به منظور پاسخ گوئی به نیاز روزافزون مواد غذائی در سطح جهان است.
پلاسما داتیس عرضه کننده کمپرسورهای متنوع با ظرفیت های هوا دهی و فشار های گوناگون و همچنین مولد های نیتروژن، اکسیژن و هیدروژن و تجهیزات هوای پاک برای استفاده در صنایع نامبرده ساخته شده توسط با سابقه ترین و معروفترین کارخانجات اروپائی و آمریکائی می باشد.